هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
در این مقاله با نگاهی به واقعیت هایی در خصوص ترفندهای تبلیغاتی و اهمیت دانش مخاطب در مواجهه با تبلیغات، تصمیم داریم شما را با نگاه صحیح و واقع گرایانه در برخورد با آگهی ها و تیزرهای تبلیغاتی آشنا کنیم.
پیش از هرچیز به معرفی سه ضلع هرم هر تبلیغ می پردازیم:
- فروشنده و عرضه کننده کالا
برای هر کسب و کاری در هر سطحی از فعالیت، تبلیغات یکی از مهم ترین پارامترهای فروش به شمار می آید بنابراین صاحبین مشاغل به دنبال شناخته شدن و فروش بیشتر محصولات خود هستند. پس قطع به یقین با تبلیغ به هر روشی، بسته به راندمان آن روش تبلیغاتی، فروشنده از تبلیغات به دنبال منافع خود خواهد بود.
- رسانه
بستر فضای تبلیغاتی چه در حوزه های پر بازدید و پرمخاطب همچون صدا و سیما و چه در بستر های اینترنتی همچون وب سایت ها و شبکه های مجازی و غیره ، بابت معرفی محصولات ضلع اول، هزینه هایی گاها هنگفت از فروشنده دریافت می نمایند پس با تبلیغات و پرداخت این هزینه ها ،منافع این ضلع نیز به خوبی تامین می شود.
- خریدار: حجم اطلاعات، توسط ضلع اول ساخته می شود و توسط ضلع دوم به سمع و نظر خریدار می رسد. تشخیص صحت اطلاعات اراده شده توسط فروشنده و تفکیک درست و غلط بودن آن، تنها با ضلع سوم خواهد بود.پس در معرض تبلیغ قرار گرفتن برای خریدار آگاه ،امریست سود آور و در صورت بی توجهی به تله های تبلیغاتی، اتفاقی است بسیار تلخ که طعم آن ممکن است سال ها بر کام خریدار باشد.
تبلیغات سازنده، تبلیغی است که هر سه ضلع از منافع تبلیغ بهره مند شوند. رسانه بتواند یک کسب و کار موفق و حتی جدید الورود را به خریدار معرفی نماید و او را به سوی خریدی مطمئن و برد-برد هدایت کند. در این حالت فروشنده، صادقانه محصول خود را توسط رسانه به مشتری معرفی می نماید و مشتری نیز از دریافت اطلاعات صحیح و کارآمد بهره برده و نهایتاً این پروسه، به خریدی رضایت بخش منجر خواهد شد.
ولی متاسفانه این سکه روی دیگری هم دارد. رسانه حجمی از اطلاعات کاذب و با رنگ و لعاب ، به مشتری عرضه می نماید که متاسفانه هیچ اعتبارسنجی بر روی اطلاعات ارائه شده وجود ندارد.در نگاه اول مشوق های تبلیغاتی و یا به عبارت بهتر، تله های تبلیغاتی، بسیار دلچسب وانمود می نماید ولی در عمل چیز دیگری به اجرا درخواهد آمد . این اطلاعات چنان هوشمندانه ارائه می شود که قدرت تفکر و مقایسه را از او می گیرد و اینجاست که در صورت نا آگاهی، مشتری تنها بازنده این بازی خواهد بود.
هزینه های هنگفت تبلیغات به ویژه در رسانه های پر بازدید همچون صدا و سیما بر هیچ کس پوشیده نیست. سوال اینجاست که هزینه های این تبلیغات که در برخی موارد بمباران تبلیغاتی است و اعداد و اراقام پرداخت شده توسط صاحبین مشاغل که سر به فلک می کشد را چه کسی پرداخت می نماید؟
این هزینه ها با کم شدن کیفیت محصول یا افزایش قیمت پایانی ،جبران می شود که هر دو را مشتری به عنوان آخرین حلقه از این زنجیره پرداخت می نماید.
پس با نگاه آگاهانه به هر نوع از تبلیغات و با وجود ابزارهای مقایسه ای همچون سایت های فروش ، ضمن در نظر گرفتن کیفیت محصول، از پرداخت هزینه های تبلیغاتی اجتناب کنید و مراقب مشوق های بی پایه و اساس باشید.
در آخر به ذکر این نکته مهم می پردازیم که تشخیص و شناخت تله های تبلیغاتی از اطلاعات با اصالت و واقعی، به عهده مشتری است و اینکه مشتری تا چه حد به جای تامل و بررسی ، هیجانی رفتار می کنند نیز به نسبت سطح دانش وی، می تواند متغیر باشد.
پس پیش از خرید با تحقیق و مطالعه، که این روزها با وجود در دسترس قرارگرفتن منابع و اطلاعات، کاری بسیار ساده است هوشمندانه خرید کنید…
۶ دیدگاه